frukt

sambal oelek

fakta

Könskvotering slopas enligt ett nytt förslag från vpk. Lars Ohly i en debattartikel i expressen menar att "det finns varken rim eller reson i att vi som har litet kön ska gå före i kön".

fakta

Ordet spinka som betyder smyga på folk i sitt kvarter kommer ursprungligen från östtyskans "schpinken". Det ses än idag som accepterat av samhället fram tills du fyllt 12. Efter det kan du tydligen bli åtalad vilket ju känns lite trist när man är tidigare ostraffad och snart ska ta ett huslån.

fakta

Det gamla romerska uttrycket VIIXI som betyder "fan vad full du var i lördags, mår du verkligen bra? Jag frågar för att vi bryr oss om dej?" har nu förnekats av romarna.

fakta

Nya forskarrön från tallinn, istället för att kalhugga kan man s.k. fasgödsla, en metod där man vänder processen och suger upp gödsel ur marken vilket får träden att sluta växa och det blir kalt.

fakta

Pizzeria ragazza i borlänge socken sitter nu i häkte p.g.a. s.k. förkortningsbrott efter att ha förkortat calzone till cz. Den stäms även av tjeckien för domänbrott. Finland vill ha tillbaka sin stolthet.

frukt

fistel

fakta

I en färsk gallupundersökning gjord i Nästrike valde 97% välling före vasaloppet som söndagsutflykt. Kommunen består för närvarande bara av 97% personer sedan 3% aldat sig och numer går under titeln sir dansband (åke och monika, hej!).