fakta

Astrid Lindgren kommer aldrig någonsin att få nobelpriset i litteratur. Däremot kammade hon hem pokalen för "Vimmerbys rynkigaste käring" två år i rad.

fakta

Den årliga finska rock- och popfesivalen sillappolooza kommer i år att ställas in på grund av det låga antalet sill i bottenviken.

Fakta

Konsums releasefest nästa lördag har redan skövlat mer än två benbrott, en käftsmäll (alla tänder i behåll) och ett visst hat riktat mot svenska poststyrelsen (SPS).

Fakta

Att försöka ta med sej klimp i handbagaget genom tullen när man flyger inrikes kommer snart att vara ett minne blott. Det är, fr.o.m. 7:e februari, klassat som sprängämne typ b och för därför ej heller förtäras i samband med köttsoppa och tändstubin.

Fakta

Knickers, som hade halva inne på 30-talet, ligger just nu etta på den ökända topplistan prettotoppen. Det var tajt, men "jättestora plastglasögon" och gamla favoriten "grå kofta och fluga som matchar mina skor och hängslen" har nu slutligen mött sin överman.

Frukt

lambada

fakta

"Filibums" sa klabbarparn i den klassiska åsa-nissefilmen "Prutt i knohult". Det diskuteras nu om att eventuellt klippa bort alla svartvita scener, bränna filmen och sen utrota Småland.

fakta

En god och läskande dryck kan visa sej vara ett livsfarligt vapen i händerna på fel person.

fakta

Det är jorden som snurrar och faktiskt snön som står still!

fakta

Hej! Jag heter Lars. Det är jag som äger den här bloggen! Nä allvarligt, jag har bara hackat den, jag heter Emil och går i åttan. Men sluta iallfall att gnälla på att det inte kommer några nya inlägg. Och ät glass, det är gott å fantomen är en jävla nice tidning. Over and out, puss på er!